Hírek

Változott a vízjogi engedélyezési eljárás ügyemenete…

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott. A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat kérelme, valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu honlapon keresztül kell indítania Önnek, vagy Meghatalmazottjának. Részletesen itt olvashat erről: http://www.aduvizig.hu/vizjogi-engedelyezes-tajekoztato-a-vizek-keretrendszer-hasznalataval-kapcsolatosan/

Új környezetvédelmi adatszolgáltatási rendszer (OKIR2020)…

A környezetvédelmi adatszolgáltatást 2020. január 1.-től a megszokott ÁNYK program helyett az OKIR rendszeren keresztül kell teljesíteni. A rendszer az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez felhasználóbarát, internetes alapú programot biztosít, mely az adatszolgáltatási igény mellett az Adatszolgáltató szempontjait is figyelembe vette. Az OKIRkapu adatszolgáltató rendszer az interneten a https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/ linken érhető el. Bővebben itt olvashat róla: http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/OKIRKAPU.

Megváltozott a Környezetvédelmi Felügyelőségek elnevezése…

A fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 66/2015. (III. 30.) Korm. rendelet előírásai alapján a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségek 2015. március 31-ével beolvasztással megszűnnek.A felügyelőségek általános jogutóda – a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség gyulai kirendeltsége kivételével – a rendelet 3. melléklete szerinti fővárosi, illetve megyei kormányhivatal.

Kérje ajánlatunkat!